Renovatie

Voor elke werkplek

Renovatie is er in verschillende vormen en werkgebieden. Er is grootschalig en langdurige renovatie zoals bijvoorbeeld het Rijksmuseum in Amsterdam en er is kleinschalig en korte renovatie zoals bestaande woningverbetering zowel voor binnen als aan de buitenkant. De bijbehorende werkzaamheden zoals schilderwerkzaamheden, stralen, stukadoren, voegen of gevelreiniging zijn hiermee onlosmakelijk verbonden en kunnen niet zonder een goede, veilige steiger plaatsvinden. Voor deze werkzaamheden heeft Layher met zowel Allround– als de professionele Blitz-gevelsteiger en Rolsteigers in staal of aluminium vele troeven in handen. De Blitz-gevelsteiger kenmerkt zich op twee belangrijke aspecten, namelijk weinig onderdelen, bewezen eenvoud en snelle montage. Leverbaar in een smallere bouwvorm, omdat er gezien de aard van de werkzaamheden weinig materialen op de steigervloeren gezet worden. Daarnaast zeer geschikt voor binnensteden waar weinig (trottoir)ruimte is en goed is te overkappen en af te schermen.
Voor kleinere onderhouds- en reparatiewerkzaamheden op hellende daken heeft Layher een eenvoudige aluminium dakladderconsole/schoorsteensteiger ontwikkeld. Deze schoorsteensteiger is met standaard Allround-, Blitz- of rolsteigeronderdelen op te bouwen en voldoet ruimschoots aan de eisen. De lichte aluminium onderdelen geven slechts een geringe druk op het dakoppervlak.
Als alternatief kunt u natuurlijk ook een stabiele professionele Layher aluminium rolsteiger toepassen. De Kombi heeft een lengte van 1.80m en de Uni een lengte van 2.85m. Beide zijn er in twee breedtes van 0.75m of 1.50m.

Renovatietoepassingen

Voorbeelden van renovatie