Investeren in een duurzame toekomst.

Zonnepanelen voor Layher in Raamsdonksveer

In april 2021 hebben we op ons magazijn in Raamsdonksveer 1226 zonnepanelen in gebruik genomen met een totale jaarproductie van 475.000 kWh! Duurzaamheid heeft bij Layher een hoge prioriteit en dat vinden we dan ook terug in onze processen, producten en maatregelen die de duurzaamheid vergroten. Zo heeft Layher zich als doel gesteld minstens 10% minder energie te gebruiken per geproduceerd onderdeel. Dit kunnen we realiseren door efficiëntere processen met bijvoorbeeld warmteterugwinning maar ook door het kiezen van leveranciers die in hun keten energie besparen.

Dak met zonnepanelen

Met de introductie van het Lightweight sterktestaal is het mogelijk tot 15% meer materiaal te vervoeren met dezelfde vrachtwagen om zo dezelfde energie te besparen.
Verdere maatregelen bestaan uit:

  • Het vernieuwen van oude slecht geïsoleerde gebouwen.
  • Het gebruik van houtafval voor verwarming
  • Het plaatsen van zonnepanelen waar mogelijk.

De zonnepanelen op het magazijn in Raamsdonksveer leveren bijna 3 keer zo veel stroom dan wat we zelf in de Benelux verbruiken.

De getallen op een rijtje:

  • 1226 panelen 3.970 m2
  • 475.000 kWh per jaar
  • 225 ton CO2 besparing

Met onze zonnepanelen compenseren wij voor ongeveer 50% onze totale Benelux carbon foodprint en zijn we op weg naar een 100% klimaatneutrale onderneming.

 
Dak met zonnepanelen 
 
X
Cookies helpen ons om uw website-ervaring te verbeteren.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Akkoord