Nieuwe Huisvesting VWS/RIVM en CBG

Op het Utrecht Science Park verrijst een glazen toren van 18 verdiepingen met kantoren en laboratoria voor het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het agentschap van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Het betreft een technisch hoogstandje, waarbij het keurmerk BREEAM-Outstanding staat voor een duurzaam kantoor. Gebouwd en straks beheerd door MEET Strukton, waarbij SKL Aannemingsbedrijf B.V. de bouwwerkzaamheden heeft ondersteund met onder andere diverse steigerconstructies, houten werkvloeren, (tijdelijke) overkappingen en krimpfoliewerkzaamheden.

SKL Aannemingsbedrijf B.V. is al vanaf het begin betrokken bij dit nieuwbouwproject. Eind 2017 zijn de eerste palen de grond in gegaan en het is de verwachting dat het project in het najaar van 2022 zal worden overgedragen aan het RIVM/CBG.

 

 

Naast de verschillende trappentorens in en rondom het gebouw, werd er alleen al voor de montage van de atriums gebruik gemaakt van ruim 18.000 m³ aan Layher steigermateriaal. In totaal is er ruim 24.000 m³ aan Layher steigermateriaal gebruikt. Deze materialen werden geleverd door RECO Materieelverhuur B.V.

Op de verschillende daken van het gebouw, zijn meerdere verrijdbare overkappingen geplaatst, waarvan de grootste een overspanning had van 22 meter. Middels deze verrijdbare constructie kan het dak gesloten zijn voor de bescherming van het gebouw tegen de verschillende weersinvloeden, maar het dak kan ook geopend worden om materiaalaanvoer via het dak naar binnen mogelijk te maken. Flexibel én efficiënt werken!

Montage steigerconstructies: SKL Aannemingsbedrijf B.V. 
Leverancier
 (steiger-)materiaal: RECO Materieelverhuur B.V.

 

X
Cookies helpen ons om uw website-ervaring te verbeteren.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Akkoord