Project Steigerwerk: The Strangler

Van 8 mei tot 24 oktober 2021 vormt Brugge opnieuw het decor voor Triënnale Brugge, een uniek kunstentraject waar dertien nationale en internationale kunstenaars en architecten hun installaties aan het grote publiek voorstellen. Voor deze editie kiest Triënnale Brugge voor een verrassend thema: TraumA. Tijdens deze editie gaat de bezoeker op zoek naar het verborgene en balanceren we tussen droom en realiteit, privé en publiek.
Triënnale Brugge: Kunstproject The Strangler
Triënnale Brugge: Kunstproject The Strangler

Héctor Zamora

De sleutel van de interventie van Héctor Zamora is een grote Oostenrijkse den centraal in de ommuurde tuin van het Gezellehuis. Het industrieel Layher steigerwerk dat de boom volledig omhult, herinnert aan de strategie die wurgbomen gebruiken om te groeien in tropische wouden. Zamora bewerkstelligt hier een botsing tussen de universele symboliek van de boom (natuur, leven, ...) en de aanwezigheid van de steiger (vooruitgang van de mens, ...) waarbij de keuze van de kleur RAL 3024 rood die clash accentueert. Het beklimmen van de steiger laat de bezoeker toe om op een andere manier in interactie te treden met de boom, met de natuur en uiteindelijk met zichzelf. Wie de klim voltooit, zal als nooit tevoren een ander perspectief krijgen op de boom en haar omgeving.

Triënnale Brugge: Kunstproject The Strangler
Triënnale Brugge: Kunstproject The Strangler
Triënnale Brugge: Kunstproject The Strangler

Het project

De opbouw (7 dagen met 8 man) van het Layher Allround en het schilderwerk is gedaan door de firma Steigerwerk uit Brugge.
Leverancier Layher Allround materiaal: Layher Benelux.
Toelevering verf door firma North Sea Paints Oostende.
Foto’s 1, & 3 t/m 5: © Jasper van het Groenewoud

Meer info

Triennalebrugge.be

lsd.com

 

X
Cookies helpen ons om uw website-ervaring te verbeteren.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Akkoord