Thema dag OTC 'De kracht van het systeem'

Binnen het Opleidings- en Trainingscentrum (OTC) Genie in Vught wordt veelvuldig gewerkt met onderdelen van Layher. Op de Pioniers- & Pontonniersschool leidt het OTC-militairen op in vakgebieden zoals civiele techniek, horizontaal en verticaal grondverzet en hijswerken. Voor de (militaire) bouw leidt het OTC elektro- en installatiemonteurs, timmermannen en steigerbouwers op. Daarnaast wordt er onderwezen in het bouwen van bruggen, de inzet van constructieduikers en in vaaropleidingen. Er wordt dan ook vaak gezegd: ‘de constructiegenisten zijn de bouwvakkers van Defensie’; alle bovenstaande disciplines komen immers samen bij het bouwen van kampementen of andere infra gerelateerde werken.

Layher brug

Binnen de afdeling bouwtechniek van het OTC kennen we meerdere facetten waarin onderdelen van Layher worden toegepast: Bij het werken op hoogte (industrieel klimmen), bij de steigerbouw opleidingen van Defensie en bij beschermingsconstructies. Bij de laatstgenoemde beschikt het OTC over een wachtpost op een ondersteuningsconstructie van Layher met bordes.

Wachtpost hoog, Afghanistan ‘Kamp Holland’
Layher voetgangersbrug

Elk jaar organiseert het OTC Genie een themadag. Deze wordt georganiseerd vanuit ‘Promotor’, het vakblad van de onderofficiersvereniging. Dit jaar was het thema van de afdeling bouwtechniek ‘de kracht van het systeem’. Meerdere mogelijkheden met Layher werden daarbij getoond aan de vele (bouw gerelateerde) bezoekers.

De projectgroep heeft samen met Wilbert Strijtveen om de tafel gezeten om tijdens de themadag zo helder mogelijk uitleg te kunnen geven over de militaire toepassingen die eventueel met Layher te realiseren zijn. Hierdoor wordt het blikveld wat betreft alternatieve constructies met Layher vergroot.

Tijdens de themadag werd dan ook een gecombineerde opstelling gepresenteerd waar verschillende onderdelen aanbod kwamen:

  • Verblijf-, werklocaties en opslagmogelijkheden.
  • Overspanningsconstructies t.b.v. voetgangers of lichte voertuigen.
  • Oprit mogelijkheden.
  • Zware ondersteuningsmogelijkheden.
  • Een communicatietoren.
Zware ondersteuning

Het OTC Genie kijkt terug op een geslaagde dag met een hoofdrol voor ‘de kracht van een systeem’. Het OTC bedankt Layher hartelijk voor de medewerking.

X
Cookies helpen ons om uw website-ervaring te verbeteren.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Akkoord