Renovatie met het Layher AGS-steigersysteem

Het renovatieproject

Het project waarbij het Layher AGS-steigersysteem met vooruitlopende leuning nu door PST Steigerbouw B.V. wordt gebruikt betreft zo’n 60 boerderijen uit de jaren ’50 van Rijksvastgoed (de boerderijen worden onder pacht verhuurd). Het betreft hier restauratie en verduurzaming, dakisolatie, spouwisolatie, nieuw glas, asbestsanering etc. De looptijd van deze werkzaamheden zijn zo’n 4/5 weken per boerderij.
 

AGS-leuningsysteem

De kwaliteit van de materialen zijn van belangrijke waarde voor PST, zij hebben gekozen voor het Layher Allround AGS-systeem en daardoor voor de veiligheid tijdens de montage. “Deze steiger wordt anders opgebouwd dan de meeste steigers, en heeft direct een permanente leuning. Op deze manier werken onze medewerkers bij (de)montage altijd achter een leuning”, legt Emile Bakkum uit. “Dat doen we door de leuning aan te brengen via de slag eronder. Dus stel: we staan op twee meter hoog, daar brengen we de leuning aan die op vijf meter hoog moet komen. Deze duwen we dan naar boven met de staander en zetten we op de andere staander. Daarna brengen we de vloer aan van onderaf.” De steiger wordt voornamelijk gebruikt voor renovatie en verduurzaming, waarbij deze Layher Allround AGS-steiger uitstekend tot zijn recht komt.
 
Layher AGS-systeem om woonhuis

PST Steigerbouw

PST Steigerbouw B.V. is in 2016 begonnen en is een echt familiebedrijf. De kracht van PST is dat de communicatielijnen naar de klant kort zijn en dat zij zich houden aan het gezegde: afspraak is afspraak. De taken binnen het bedrijf zijn als volgt verdeeld: Eigenaar is Emile Bakkum, Anouck Bakkum verzorgt de financiële administratie, Mik Bakkum is verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding/projectplanning en Jan-Willem Bakkum doet de steigerbouw en ook deels de werkvoorbereiding. Met het planningsprogramma Layplan Classic voorzien zij de klanten van een tekening van de te bouwen steiger.

Layher AGS-systeem om woonhuis

Layher AGS-systeem om woonhuis

Layher AGS-systeem om woonhuis

Steiger:

Het Layher Allround AGS-systeem met vooruitlopende leuning. De gehele steiger is voorzien van consoles + bordestrapopgang.

De foto’s zijn onder andere genomen in Kraggenburg, gemeente Noordoostpolder.

Steigerbouwer:

PST Steigerbouw B.V.
Ambachtraat 5 - 7
7461 TP Rijssen
www.pststeigerbouw.nl

Opdrachtgever voor PST:

Elk Vastgoedonderhoud Twente
Veldegge 6
7468 DJ Enter

 

X
Cookies helpen ons om uw website-ervaring te verbeteren.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Akkoord