Project Klijnstra steigerbouw: tijdelijk dok met het Layher cassettedak

Op de scheepswerf van Koninklijke Niestern Sander in Farmsum is het voorschip van ’s werelds eerste ‘shallow draft ice-breaking walk to work’ schip van de constructiehal naar de kade getransporteerd. Dit schip is geproduceerd voor een joint venture tussen Mercury Sakhalin en Pola en wordt in december 2021 opgeleverd.
Houten ladder enkel
Houten ladder dubbel

Tijdelijk dok

Voor dit project heeft Klijnstra steigerbouw een tijdelijk dok gemaakt. Dit dok is gebouwd met het Layher Allroundsysteem in combinatie met het Layher cassettedak. Op deze manier kan het voorschip aan het achterschip worden gemonteerd (die in het bestaande dok staat) zonder dat de weersomstandigheden invloed hebben op de werkzaamheden. Het cassettedak heeft een overspanning van 18 meter en heeft een lengte van 40 meter. De Allround-ondersteuningssteiger is 16 meter hoog en is samen met het Layher Engineeringsbureau getekend en berekend.

Houten ladder enkel
Houten ladder dubbel
Houten ladder dubbel

Het schip

Het ‘shallow draft ice-breaking walk to work vessel’ is speciaal ontworpen en geoptimaliseerd voor gebruik gedurende het hele jaar in de uitdagende omstandigheden aan de oostkust van Sakhalin in temperaturen variërend tussen -30 tot +35 graden. Door het combineren van een diepgang van 3,15 m, een transit diepgang van 4,0 m in open water en een ‘grounded bottom’ notatie, kan het schip het hele jaar door ingezet worden. Met de bewezen Wagenborg romp voor het breken van ijs en Azimuth schroeven kan het schip tot wel 100 cm dik ijs breken. De bewegings-gecompenseerde gangway op dit schip is geoptimaliseerd voor zowel winter- als zomeroperaties, wat resulteert in meerdere gangway-posities. Het schip zal voor maximaal 40 personen transferservices uitvoeren vanuit de ondiepe haven Nabil naar offshore-platforms nabij de oostkust van Sakhalin. Daarnaast kan het schip worden ingezet voor emergency response op olielekkages.

 

X
Cookies helpen ons om uw website-ervaring te verbeteren.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Akkoord