Project: Verduurzaming hoofdgebouw Provinciehuis Zuid-Holland

Verduurzaming

Op 9 september 2020 is officieel het startsein gegeven voor de renovatie en verduurzaming van het hoofdgebouw van de Provincie Zuid-Holland in Den Haag. Het betreft gebouw C van het complex aan het Zuid-Hollandplein, met een oppervlakte van circa 16.000m2 BVO. Het gebouw is in 1975 opgeleverd en vraagt om modernisering. De renovatie leidt tot een energieneutraal gebouw. Daarmee geeft het project invulling aan de ambitie van de provincie om al haar gebouwen klimaatneutraal te maken. Medio 2022 zal het project worden opgeleverd.

 

 

Glazen dak

De derde verdieping van het gebouw wordt vervangen door een duurzame dakopbouw, die natuurlijk licht in het gebouw filtert, maar direct zonlicht buiten houdt. Onder het glazen dak komt een balkon. Slechts een klein deel van het dak laat het natuurlijk licht door, want de rest van het dak ligt bezaaid met zonnepanelen. Dat zijn er ruim duizend. Die zorgen ervoor dat de energie duurzaam en lokaal wordt opgewekt. De energie wordt opgeslagen in de grond.

Steigerbouw

Kuijpers realiseert als hoofdaannemer deze duurzame renovatie in samenwerking met Kraaijvanger Architects, DGMR en Valstar Simonis. Ze zijn verantwoordelijk voor zowel bouw als techniek, inclusief 15 jaar onderhoud. De steigers op dit project worden verzorgd door: Marron Steigerbouw B.V. Onder supervisie van Robert Bijdevier en Murat Can hebben zij met het Layher FW-systeem de overspanning van de vide uitgevoerd.

Fw systeem overspanning foto 1 
Fw systeem overspanning foto 2
Fw systeem overspanning foto 3
X
Cookies helpen ons om uw website-ervaring te verbeteren.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Akkoord