Renovatie Immeuble Mozart te Metz

 

Het project betreft de renovatie van de gevels en het vervangen van de kozijnen. In eerste instantie was het uitgangspunt om te starten op het platte dak. Uit een studie bleek dat de dakconstructie niet sterk genoeg was om hierop de stelling(steiger) constructie af te steunen. Een hangstelling(steiger) startende vanop het hoger gelegen dak was ook geen optie omdat deze constructie op haar beurt ook niet sterk genoeg bleek te zijn. Bijgevolg werd er gekozen om de zware muurconsoles in te schakelen. Deze kunnen met 16 bouten in de muur verankerd worden en laten het toe de stelling(steiger) te bouwen zonder het dak te belasten of te beschadigen.

 

Zware muurconsole

Tussen de zware muurconsoles in is een overspanning gemaakt met behulp van diagonalen om de "zwevende" staanders op te vangen. De “niet zwevende staanders” steunen af op de console met behulp van kopspindels. Dit maakt het mogelijk de stelling(steiger)vloer pas te bouwen en eventuele hoogteverschillen nog op te vangen. 

 


Probleem -> oplossing

Toch kan er altijd ergens een probleem ontstaan. Indien de twee muurconsoles in elkaars vaarwater komen, is dit eenvoudig op te lossen: door het gebruik van kopspindels kan de ene muurconsole iets hoger geplaatst worden dan de andere. 

 

Realisatie

De realisatie van dit project is tot stand gekomen door een goede samenwerking tussen Scafflayer SA & Layher Benelux.
 

 

X
Cookies helpen ons om uw website-ervaring te verbeteren.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Akkoord