Project restauratie dak muziekkiosk in Gent

Als onderdeel van de gehele restauratie is Layher Engineering door Renotec N.V. benaderd om een advies te geven om het dak van de muziekkiosk in het Citadelpark in Gent uit 1885 te onderstutten. Na een bezoek aan de muziekkiosk, onder begeleiding van projectleider dhr. Lander Dupont, werd snel duidelijk wat de opdracht was en studie noodzakelijk was. Niet alleen moest het volledige dak worden gerestaureerd maar ook de gietijzeren kolommen. Hiervoor diende het dak een tiental centimeter omhoog gehesen te worden zodat men de kolommen kon verwijderen.

muziekkiosk in Gent

Layher Engineering heeft een ontwerp bedacht waarbij een combinatie is gemaakt tussen enerzijds een ondersteuning van het dak en een gevelstelling aan de buitenzijde van de kiosk en een werkplatform aan de binnekant. Het dak is bijgevolg simpelweg opgekrikt door de twintigtal kopspindels simultaan met mankracht op te spindelen.

spindelconstructie
Werkplatform Muziekkiosk


muziekkiosk in Gent

muziekkiosk in Gent

Het project is succesvol afgerond door onder andere snelle opvolging, duidelijke communicatie, uitvoering ter plaatse en de uitwerking van een volledige studie. Wij danken daarom ook Renotec om ons de kans te hebben gegeven om aan zo’n mooi project te mogen meewerken.

https://renotec.be/

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/11/25/kiosk-in-citadelpark-in-gent-in-volle-glorie-hersteld/

 
X
Cookies helpen ons om uw website-ervaring te verbeteren.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Akkoord