Renovatie Rietveldwoningen

Het project

De 52 om-en-om-woningen van architect Gerrit Th. Rietveld zijn in eigendom van de Woningbouwvereniging Reeuwijk. In 1957 werden de eerste schetsen van deze unieke woningen gemaakt. In januari 1959 werden de eerste woningen in gebruik genomen.
In november 2021 is door Smits VastgoedZorg gestart met een instandhoudingsbeurt voor deze woningen voor 25 jaar. Deze renovatie is aanleiding om niet alleen het technisch noodzakelijke te renoveren, maar de woningen ook goed te isoleren en de energieprestatie te verbeteren. Daarnaast zal van een aantal woningen, (één blok van 8 woningen, het 'Rietveldblok' genoemd), volledig het oorspronkelijke gevelbeeld hersteld worden. Dit zal mede gebeuren door het oorspronkelijke dak en de gevelpui-indeling terug te brengen. Bij de overige 44 woningen zal het alleen om het dak gaan. Dit groot onderhoudsproject zal tot juli 2022 duren.

Rietveldwoning
Gerrit Rietveld 1959

Layher verrijdbaar zeilregeldak

Bij deze renovatie wordt gebruik gemaakt van het Layher verrijdbaar zeilregeldak; deze kan over het project voortschrijdend meebewegen. Door verrollen is het ook mogelijk om snel de bereikbaarheid met een (bouw)kraan mogelijk te maken. Met enkele additionele onderdelen rolt men het Layher zeilregeldak ter bescherming tegen weersinvloeden op gang en naar de juiste plaats van bestemming. Toepasbaar op overige steigersystemen met behulp van pijp- en koppelingen en tralieliggers. De gehele montage van het steigerwerk en het verrijdbare Layher zeilregeldak is uitgevoerd door Post Steigers Schiedam B.V.

Zeilregeldak verrijdbaar 
Modelwoning Rietveld 
Project SmitsvastgoedZorg onderhoud Rietveldwoningen
X
Cookies helpen ons om uw website-ervaring te verbeteren.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Akkoord