TG60 ondersteuning op Spa Francorchamps

Het F1-circuit van Spa-Francorchamps ondergaat de komende jaren een flinke renovatie. Als onderdeel van een grootschalige renovatie wordt niet alleen de veiligheid op de baan verbeterd, maar zullen er ook twee nieuwe overdekte tribunes worden gebouwd.

Nieuwe overdekte tribunes

Naast de verbeteringen aan de baan zal vooral het gedeelte van de eerste bocht (La Source) tot en met Raidillion een metamorfose ondergaan. De oude overdekte tribune tegenover de oude pits gaat tegen de vlakte en wordt vervangen door een nieuwe overdekte tribune, die ook ruimte biedt aan een aantal VIP-lounges. Deze nieuwe tribune bevat in totaal 4.144 zitplaatsen, terwijl daarnaast tegen de helling nog eens 3.000 onoverdekte zitplaatsen worden gerealiseerd.

Spa-Francorchamps
Spa-Francorchamps eerste bocht (La Source)

 

Bovenaan Raidillon wordt eveneens een permanente tribune gebouwd met nog eens 4.600 overdekte zitplaatsen. Ook in deze tribune worden de nodige VIP-lounges verwerkt die een fraai uitzicht zullen bieden over de legendarische Eau Rouge-bocht en de paddock.

 

Spa-Francorchamps  Raidillon 
Tg 60 ondersteuning Spa-Francorchamps

 

Voor de realisering van deze tribunes heeft Charles Raxhon et associés de Layher TG60 ondersteuning geplaatst.

In totaal zal er zo'n 80 miljoen euro in het circuit worden geïnvesteerd, wat moet resulteren in 13.000 nieuwe permanente zitplaatsen, meer veiligheid en een betere infrastructuur. In 2022 moeten de werkzaamheden zijn afgerond.

 

Francorchamps TG 60 ondersteuning  
Francorchamps TG 60 ondersteuning

 

 

X
Cookies helpen ons om uw website-ervaring te verbeteren.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Akkoord