Waterwoningen aan Lentse Kust in Nijmegen

Project: 27 Waterwoningen aan Lentse Kust in Nijmegen met het Layher Zeilregeldak XL

Het project wordt ontwikkeld door Zederik Bouw en de steiger en het Zeilregeldak XL zijn gebouwd door GPS Steigerbouw in samenwerking met Layher.

Zederik Bouw en aannemingsbedrijf Damsteegt zijn vanaf eind januari 2021 bezig met de bouw van 27 waterwoningen in de Lentse plas in Lent bij Nijmegen. Dit zijn luxe 2-laags woningen welke uiteindelijk per 4 of 5 aan een aanlegsteiger geplaatst worden. De bouwplaats is ingericht als een productielijn. Een betonnen bak wordt op locatie gestort. Vervolgens wordt de woning casco opgebouwd waarna het een fase verder wind- en waterdicht wordt gemaakt. Vervolgens zorgt het Layher Zeilregeldak XL met gesealde wanden ervoor dat droog het gevelstucwerk uitgevoerd kan worden. De doorlooptijd zal circa 2 jaar in beslag nemen.

 

Arnoud de Bruin van Zederik Bouw:

“Leuk om er in de praktijk achter te komen dat wat je in de voorbereiding met elkaar hebt bedacht in de praktijk ook werkt. Nu de eerste woningen zijn gebouwd in een soort van lopende bandvariant is het leuk om te zien dat in een ochtend de ene woning de tent heeft verlaten en de volgende er al weer in ligt. De gevelstukadoors kunnen continu blijven doorwerken, gemiddeld ligt een woning 7 dagen in de tent. We streven er naar elke 2 tot 3 weken een woning te kunnen opleveren. Het verplaatsen van de woningen van het dok naar de definitieve ligplaats kan alleen bij windstil weer. Nadat de woning de tent heeft verlaten, heeft deze nog maar één laatste stopplaats en dan moet deze weg om de andere woningen niet te vertragen. Met GPS Steigerbouw en Layher hebben we iets moois gemaakt!”

Patrick Visser van GPS Steigerbouw:

“Voor ons was het werken met het Zeilregeldak XL van Layher een compleet nieuwe ervaring. Echter met de montagehandleiding en onze kennis was de montage erg goed te doen. Aangezien er een kraan aanwezig was op het werk hebben wij besloten om de modules te monteren op de kant, waarna deze op de reeds geplaatste steiger op de pontons worden gehesen en daar afgemonteerd zijn. Wij zijn erg tevreden met de samenwerking en het Zeilregeldak XL zelf en zijn voornemens in de toekomst hier meer mee te doen vanwege de enorme voordelen”. 

www.zederikbouw.nl

 
X
Cookies helpen ons om uw website-ervaring te verbeteren.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Akkoord