Nieuwbouw

Binnen de civiele nieuwbouw worden steigers gebruikt om een goede en veilige tijdelijke werkplek op hoogte te realiseren. Veel voorkomende steigertoepassingen bij nieuwbouw zijn:

 • Metselen.
 • Afbouwen.
 • Ondersteunen.
 •  

   

    Allroundsysteemsteiger voor metselen

Het opmetselen van gevels in nieuwbouw vereist een steiger met de volgende specifieke eigenschappen:

 • Een veilige en snel te realiseren tijdelijke werkvloer die de vormen van het gebouw goed volgt.
 • De gewenste belastingklasse voor het aanvoeren en opperen van materiaal.
 • Het realiseren van variabele steigerbreedte om de opening tussen de steiger en de gevel aan te passen voor en na het metselen.
 • Het realiseren van een juiste stahoogte en materiaalaanvoerhoogte tijdens het metselen.

Met de Layher Allround systeemsteiger kunnen allerlei voorkomende situaties worden opgevangen door middel van specifieke onderdelen zoals uitschuifbare hulpkortelingen, consoles en metselconsoles.

 

Metselsteiger in Nederland 

In Nederland wordt een metselsteiger meestal voorzien van houten steigerplanken. Deze planken steunen op uitschuifbare hulpkortelingen, zodat de vloerbreedte aan de gevelzijde is te verstellen.  Speciaal hiervoor is ook Allround ring 54 beschikbaar. Het toepassen van steigerplanken op hulpkortelingen verlaagt de werkhoogte van een steiger met ongeveer 10 cm. In een steiger met 2 meter slagen (vloeren op iedere 4e rozet met een rozetafstand van 50 cm) betekent dit dat veel bouwvakkers niet rechtop door de steiger kunnen lopen. Door de het toepassen van een Allround ring 54 systeem komen de vloeren op een afstand van 2.16 m (4 maal 54 cm rozetafstand) in plaats van 2.00 m te liggen. Dit verbetert de ergonomie van de steiger.

 

Metselsteiger in België en Luxemburg

De metselsteiger worden uitgevoerd met standaard stalen vlonders. Voor de het verstellen van vloerbreedte aan de gevelzijde wordt gebruik gemaakt van uitschuifbare consoles.

 

Wat heb ik nodig?

Layher beschikt over vele gestandaardiseerde voorbeeld steigerconfiguraties voor metselen, neem contact op voor verdere informatie.

 

    Afbouw met Layher Zifa

Voor het afwerken van plafonds, binnenmuren en installatiewerk wordt de Layher rolsteigers of Layher ZIFA kamersteigers toegepast. 

 

Voor meer informatie zie de productgroep rolsteigers of neem contact met ons op voor advies op maat.

 

    Ondersteuning met Layher Allround

Ondersteuning wordt gebruikt voor het tijdelijk op hun positie houden van bijvoorbeeld vloeren, balkons en bekistingen totdat de constructie deze taak kan overnemen. Ondersteuningen kunnen los worden toegepast, maar kunnen ook in het stramien van de overige steigers worden ingepast. Layher heeft verschillende type ondersteuningen. Deze zijn allemaal gebaseerd op de Allround systeemsteiger. 

 

Voor meer informatie zie de productgroep ondersteuningen of neem contact met ons op voor advies op maat.

 

X
Cookies helpen ons om uw website-ervaring te verbeteren.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Akkoord