Project nieuw apothekersgebouw UZ Leuven

Het project:

UZ Leuven heeft samen met de universiteit een nieuw logistiek platform voor de Health Sciences Campus Gasthuisberg aan de buitenzijde van de ringweg gebouwd. Het doel van het nieuw logistiek platform is om alle goederen voor patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs te laten toekomen op één centrale leverplaats, vanwaar logistieke medewerkers ze via een netwerk van logistieke tunnels naar het juiste eindleverpunt brengen. Voor het ziekenhuis spreken we al gauw over meer dan 5000 bestellingen per dag.

Comental NV TG 60 ondersteuning
Comental NV TG 60 ondersteuning

Layher TG60 ondersteuningstorens:

Cometal NV leverde een totaaloplossing van grootvlak Cicom bekistingspanelen en Layher TG60 ondersteuningstorens. Hiermee construeerde de hoofdaannemer Strabag in samenwerking met onderaannemer Brixx onder anderen de ter plaatse gestorte buitenwanden van meer dan 11 meter hoog. De grote uitdaging bestond erin om een gepaste oplossing te vinden voor het ondersteunen van deze hoge wanden tijdens constructiefase. Na het plaatsen van de prefab kolommen van bijna 10 meter hoog, werden de even hoge Layher TG60 ondersteuningstorens opgesteld. Deze tijdelijke constructie fungeerde niet enkel als ondersteuning voor het storten van de wanden maar ook als werkplatform om in alle veiligheid de betonwerken uit te kunnen voeren.

Dit was nog niet makkelijk. Het grondplan van het nieuwe gebouw was zo krap bemeten dat de bestaande toegangsweg en de bestaande voetgangersbrug rakelings langs het gebouw liepen. De doorgang van die wegen moest te allen tijde van de bouwwerken gevrijwaard blijven

TG60 Ondersteuning

www.cometal.be

X
Cookies helpen ons om uw website-ervaring te verbeteren.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Akkoord