Layher ladders en trappen

Speciaal voor kortstondige werkzaamheden op hoogte heeft Layher een diversiteit aan professionele Topic-ladders, trappen, steigerladders en bordestrappen speciaal voor de bouw en industrie.


Stalen steigerladder:

Aluminium steigerladder:

Aluminium ladder zonder pen: 

Etageladder: 

Aluminium enkele ladder:

Aluminium enkele trap:

Aluminium Opsteekladder:

Aluminium schuifladder:

Aluminium dubbele ladder:

Aluminium reform ladder:

Aluminium dubbele trap:

Bordestrap:

Enkele bouwladder:

Dubbele bouwladder:

 

Waarom een TOPIC Layher ladder of trap?


Veilig te betreden

Brede sporten en treden met groeven voorkomen wegglijden waardoor veilig te betreden. Verhoogde weerstand tegen draaiing door driehoekige sporten.

Grote stijfheid

Driehoekige sporten met torsiebestendig profiel voor hoge belastingen bij een laag gewicht.

De TOPIC-stijl met grote randen voorkomt beschadiging bij transport.

Viervoudig geklonken en met flenzen

Elke sport wordt op vier plaatsen geklonken zodat verdraaiing niet mogelijk is. Grote krachtoverbrenging door compressie van de binnensport.

Optimaal te plaatsen

Kunststof antislipdoppen met optimale grip voorkomen dat de ladder na het plaatsen wegglijdt. Snel en eenvoudig te monteren op de stabilisatiebalk.

 

 

Zowel de ladders als trappen zijn leverbaar in diverse lengtes en zijn eventueel uit te breiden met diverse ladderaccessoires. Raadpleeg hiervoor onze Catalogus.

 

 

Wat heb ik nodig?

 

Kijk voor een uitgebreid overzicht in onze Webshop of neem contact met ons op voor advies op maat.

 

 

 

 


 

Stalen steigerladder:

De stalen steigerladder van Layher is een volbad verzinkte ladder. Deze heeft een diameter van 48.3 mm en de ladders zijn onderling in elkaar te schuiven en te borgen. De sporten bestaan uit een rechthoekprofiel met antislip.

Leverbaar in de lengte:

 • 1.50 m
 • 2.00 m
 • 3.00 m
 • 4.00 m

 

Aluminium steigerladder:

De aluminium steigerladder van Layher is een veelzijdige ladder. Deze heeft een diameter van 48.3 mm en de ladders zijn onderling in elkaar te schuiven en te borgen. De sporten bestaan uit een driehoekprofiel met antislip.

Leverbaar in de lengte:

 • 1.00 m
 • 2.00 m
 • 3.00 m
 • 4.00 m
 • 5.00 m
 • 6.00 m

 

Aluminium Steigerladder zonder pen:

Deze aluminium steigerladder zonder pen wordt veelal gebruikt in combinatie met de dakladderconsole. Door de ladder te voorzien van dakhaken kan daarna direct de console op de ladder worden geplaatst en is deze dus ideaal te gebruiken als schoorsteensteiger. De aluminiumladder is niet onderling in elkaar te schuiven. De sporten bestaan uit een rechthoekprofiel met antislip.

Leverbaar in de lengte:

 • 2.00 m
 • 3.00 m

 

Etageladder:

Voor de beklimming van de steiger langs de binnenzijde worden etageladders in combinatie met passagevlonders toegepast. De losse etageladder is door middel van de haken gemakkelijk in de passagevlonder te hangen. Zo ontstaat er een veilige ladderopgang in de steiger.

 

Leverbaar in de lengte:

 • 2.00 m
 • 2.16 m
 • 2.80 m

 

1054 Enkele ladder

Een ladder die tegen een stootje kan en de eenvoudigste manier om naar boven te klimmen. Een effectieve breedte van 30 cm geprofileerde sporten en kunststof antislipdoppen om op elk moment veilig te kunnen werken.

Sportbreedte: 390 mm
Totale breedte: 450 mm
Sportafstand: 280 mm
Breedte stabilisatiebalk (vanaf 12 sporten): 1130 mm


 

1042 Enkele trap

Makkelijk in gebruik en bij uitstek geschikt voor kantoor, magazijn en archief. Hoogst mogelijke veiligheid door antislip kunststofvoeten.

Treebreedte: 390 mm
Totale breedte: 450 mm
Tree-afstand: 250 mm
Treediepte: 80 mm
Breedte stijl: 76 mm
Breedte stabilisatiebalk (vanaf 12 sporten): 1130 mm


 

1035 Opsteekladder

Tweedelige opsteekladder voor grotere hoogtes en acceptabele afmetingen voor transport en opslag. De opsteekladder is eenvoudig sport voor sport op te steken. De twee delen kunnen ook afzonderlijk gebruikt worden.

Sportbreedte: 300/377 mm
Totale breedte: 440 mm
Sportafstand: 280 mm
Breedte stabilisatiebalk
(vanaf 10 sporten): 1130 mm
(vanaf 12 sporten): 1360 mm


 

1037 Schuifladder tweedelig

Voor grote hoogtes. Gegarandeerd de juiste werkhoogte met de tweedelige schuifladder. Met een nylon touw is deze ladder eenvoudig te bedienen. Een speciaal mechanisme zorgt ervoor dat borghaken automatisch over een sport vallen.        De rubberen loopwielen boven voorkomen dat gevels tijdens het uit- en inschuiven beschadigen.

Sportbreedte: 300/377 mm
Totale breedte: 440 mm
Sportafstand: 280 mm
Breedte stabilisatiebalk: 1360 mm


 

1039 Dubbele ladder

Een traditionele ladder met versterkte kunststof beschermde stalen scharnieren en antislipdoppen. Twee polyester banden voorkomen een te grote spreidstand.

Sportafstand: 280 mm


 

1040 Reformladder

Universeel inzetbare ladder: twee- of driedelige opsteekladder, enkele ladder, dubbele ladder of verlengbare dubbele ladder. Door de lange stabilisatiebalk kan de reformladder als verlengbare dubbele ladder in een vrije ruimte veilig worden opgesteld. Handmatige hoogte-instelling van de sporten met bevestigingshaken. Borging tegen opheffen en uitduwen.

Sportbreedte: 454/377/300 mm
Sportafstand: 280 mm
Breedte stabilisatiebalk
(vanaf 6-8 sporten): 890 mm
(vanaf 10 sporten): 1130 mm
(vanaf 12 sporten): 1370 mm
(vanaf 14 sporten): 1600 mm


 

1043 Dubbele trap

Een trap met gegroefde treden voor comfortabel gebruik die vrij opstelbaar is. De kunststof beschermde versterkte stalen scharnieren zorgen voor stabiliteit en de polyester riemen voorkomen een te grote spreidstand.

Tree-afstand: 250 mm
Treediepte: 80 mm
Breedte stijl: 76 mm


 

1064 Bordestrap

Een veilige trap voorzien van brede treden met antislipprofiel en een bordes. Op de doorstekende stijlen zit een speciaal gevormde knieleuning die tevens als opbergbak gebruikt kan worden.

Tree-afstand: 250 mm
Treediepte: 80 mm


 

1029 Enkele bouwladder

Een ladder met houten bomen en aluminium sporten met antislipprofiel voor continu en intensief gebruik. Vanaf 3 meter voldoet deze ladder niet aan de EN 131 en moet daarom voor België worden geborgd bij gebruik.

Sportbreedte: 300 mm
Totale breedte: 354 mm
Sportafstand: 280 mm


 

1028 Dubbele bouwladder

Een ladder met houten bomen en aluminium sporten met antislipprofiel voor continu en intensief gebruik. Een robuuste en torsiebestendig ontwerp met extra sterke stalen scharnieren en polyester riembanden die een te grote spreidstand voorkomen.

Sportafstand: 280 mm

X
Cookies helpen ons om uw website-ervaring te verbeteren.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Akkoord