ASV (Algemene Steiger Verhuur) project Watertoren Duinbergen/Knokke-Heist (BE)

Op 18 maart is ASV uit Sint-Niklaas gestart met de montage van de steiger rond de schacht van de watertoren. De aanbestedende overheid is AGSO-Watermaatschappij Knokke. ASV werkt voor firma Peter Huys Schilderwerken uit Knokke-Heist.

Deze watertoren werd oorspronkelijk gebouwd in 1901 omdat er in die periode een piek kwam in het toerisme aan Heist. Het drinkwater netwerk werd uitgebouwd en filterputten werden in de duinen geboord om de watertoren te bevoorraden. De totale hoogte van de watertoren bedroeg toen 45,2 m en bovenaan zat de watermassa in een stalen kuip van 400 m3. De toren zelf werd opgetrokken uit stevig metselwerk, onderaan zijn de wanden tot 2,1 m dik.

De steiger wordt gebouwd om de schacht van de toren te reinigen, te ontmossen en te herschilderen. De ronde wand verloopt van buitendiameter onderaan 12,8 m naar bovenaan 9,12 m, zodoende dient de steiger telkens verder naar binnen uit te kragen. Om overbelasting van de staanders tegen te gaan, werd gekozen voor een alternerende montage. Een groter 257 vak wordt telkens afgewisseld met een kleiner vak. In de hoogte komen dan de kleinere vakken te vervallen. De montage gebeurt zo goed als volledig zonder gebruik te maken van koppelingen omdat dit nu juist voor deze korte opdracht de montagetijd zou verlengen.

ASV kiest ook steevast voor het volledige Layher LightWeight assortiment. De kleine spievormige openingen in dit project worden dichtgelegd met de stalen afdekplaten. De borging ervan (tegen het opwaaien en/of het verschuiven) wordt gerealiseerd met de blauwe korte borgbouten.

Dat het voor Thomas Plasschaert -de bezieler van ASV- sinds november 2010 niet bij die eerste investering in steigermateriaal zou blijven, stond toen al in de sterren geschreven. Thomas staat steevast in voor een heldere communicatie met zijn klanten. De no nonsens mentaliteit van ‘afspraken zijn afspraken’, persoonlijk contact en creatieve oplossingen leggen ASV geen windeieren.
Tegen eind mei 2021 zal het project volledig afgerond zijn, indien de weersomstandigheden het toelaten.

Wij kijken alvast uit naar een verdere boeiende samenwerking met ASV!

Bronvermelding;
https://www.steigerhuren.be/
http://www.peter-huys.be
www.agsoknokke-heist.be/waterbedrijf/nieuws/schilderwerken-watertoren-duinbergen

 
X
Cookies helpen ons om uw website-ervaring te verbeteren.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Akkoord