Metselsteigers met verdiepingsslagen van 3 m

Het project:

Het project betreft de nieuwbouw van 153 woningen en appartementen genaamd de Bannehoven te Zaandijk. De 1e paal is op 11 maart 2022 geslagen en de verwachting is dat het project rond het vierde kwartaal 2023 gereed is. De werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van een metselsteiger en het ondersteunen van de balkons. Bekker Steigerbouw uit Waarland mag dit verzorgen voor aannemerscombinatie Tervoort & van der Gragt, beide bedrijven afkomstig uit Noord-Holland. Dennis Bekker zit al ruim 15 jaar in de steigerbouw en werkt al jaren samen met een vaste groep van 20 steigerbouwers.


Dennis bekker 
Slagen van 3 m. + diagonalen van 3 m.:

De metselsteiger wordt gebouwd met Layher Allround steigersysteem in ring 50 met verdiepingsslagen van 3 m. Het probleem is dat daar geen standaarddiagonalen voor bestaan. Nu heeft Dennis Bekker Layher gevraagd om daar een oplossing voor te bedenken. In samenspraak met het engineeringsbureau van Layher is daar speciaal een diagonaal voor ontwikkeld die in één keer de slag van 3 m. overbrugt. Bij dit project worden de diagonalen voor het eerst naar volle tevredenheid van de opdrachtgever en de steigerbouwers gebruikt.


Dennis bekker 
Dennis bekker 
Trappentoren slag van 3 m.:

Ook wordt er op dit project gebruik gemaakt van de Layher trappentorens in combinatie met bordestrappen. Voor een slag van 3 m. is hier gekozen om 2x een bordestrap van 1.50 m. in een vak van 2.57 m. te gebruiken, wat de werkzaamheden een stuk efficiënter maakt.


Dennis bekker 
Dennis bekker 
Ondersteuning balkons:

Op dit project worden de balkons direct in het werk meegenomen en ondersteund in combinatie met de metselsteiger. Een en ander is in goed overleg met de opdrachtgever en het engineeringsbureau van Layher middels een tekening en berekening tot stand gekomen. Op deze manier kunnen alle disciplines die op de steiger plaatsvinden op een goede en veilige manier uitgevoerd worden.


Dennis bekker 
Dennis bekker 

https://bekkersteigerbouw.nl/

https://tg-bouwontwikkeling.nl/

https://www.nieuwbouw-zaanstreek.nl/de-bannehoven

X
Cookies helpen ons om uw website-ervaring te verbeteren.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Akkoord