De stellingterrastorens van Kontrimo

In Beveren (België) werd de eerste stellingterrastoren van België geopend. Het initiatief komt van stellingbouwer Michel Van den Brande bekend van ‘The Sky Is The Limit’. Hij wil met zijn terrastorens horecazaken ter hulp schieten en bedacht een oplossing voor het gebrek aan terrasruimte bij bepaalde horecazaken. Die kunnen bij zijn bedrijf Kontrimo een ‘terrastoren’ huren, gemaakt van Layher-stellingmateriaal. Intussen zijn er al een zestiental terrastorens besteld.
Zo ook bij Het Witte Paard in Blankenberge. In korte tijd werd daar de zomerbar “The Layher” opgebouwd. Zomerbar “The Layher” is opgebouwd in twee delen: een afgesloten tent waar 60 mensen kunnen zitten voor een maaltijd en een terrastoren van Kontrimo. 

De opgebouwde constructie bestaat uit twee verdiepingen en een tussenverdiep; een van 64 vierkante meter en een plateau van 36 vierkante meter, goed voor in totaal 90 personen. De naam “The Layher” is afkomstig is van het Engelstalige 'layer', wat laag betekent als in een meerlagenstructuur. Layher is tevens ook de merknaam van de stellingen die gebruikt worden door Kontrimo. Inmiddels zijn er al meerdere terrastorens neergezet waarvan de allerlaatste en grootste is geplaatst op de Grote Markt van Sint Nilkaas. 

 Bekijk het filmpje hier

 

X
Cookies helpen ons om uw website-ervaring te verbeteren.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Akkoord