Wijnen Event

Van gevelsteiger tot Podiumbouw.

 

Na ruim 35 jaar actief te zijn in steigerbouw en elke dag met ongeveer 50 man overal in Nederland projecten op te starten heeft Rico Wijnen besloten om een uit de hand gelopen hobby uit te breiden. Als een soort laatste project voordat hij stopt met werken is hij begonnen met Wijnen Event. 

 

Wijnen events

Rico vertelt hoe het begon:

“Vanaf het 1e CuliNESSE Festival in 2011 ben ik gevraagd door Vivre Productions om iets te kunnen betekenen. Zo zijn wij begonnen met het leveren en het deels sponseren van een VIP-deck met standaard Layher-steigermateriaal. Vorig jaar is er vanwege het uitbreiden van festivals van de organisatie (Oppderdepop, Het Wonder van Woerden (Twonder) en IDDF) door ons besloten te investeren in een VIP-deck van ongeveer 30 x 30 meter, voorzien van de Layher-podiumvloeren, kindvriendelijke hekken, trapopgangen en een ramp. Daarna kregen wij ook het verzoek om het hoofdpodium te verzorgen. Door het krappe tijdbestek en de wensen en afmetingen is besloten om dit samen met Layher uit te werken en compleet met Layher-materiaal te maken.”

Wijnen events

Wijnen events

Rico vervolgt: “Na overleg met alle betrokkenen is er door Eric de Jong (Layher engineering) een tekening gemaakt en uiteindelijk een plan uitgewerkt in een virtueel hoofdpodiummodel waar wij met een 3D-bril dit hebben bekeken en doorheen hebben kunnen lopen. Er is gekozen om onder andere gebruik te maken van het Layher-Flexbeamsysteem in combinatie met gemonteerde zeilregelprofielen. Door deze combinatie op deze manier toe te passen is het mogelijk om grotere overspanningen te maken met een geringe hoogte en een lager eigengewicht. “

Voor de bouw hebben wij een aantal experts binnen de podiumbouw benaderd welke ons hebben ondersteund om dit voor het eerst tijdens IDDF in Schiedam te kunnen monteren. Tijdens het 1e gebruik hebben wij samen met Layher en de firma Beerens (zeilen leverancier) geëvalueerd wat voor de volgende edities nog verbeterd kan worden. Met de bedoeling om op deze manier voor de aankomende jaren dit podium voor deze festivals te kunnen inzetten.”

Wijnen events


  • Foto’s: Evert Buitendijk
  • Uitvoerder: Wijnen EventX
Cookies helpen ons om uw website-ervaring te verbeteren.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Akkoord